Oi, oi, oi… Carnavalsmaandag. Hoe spend jij ‘m? Lekker door met het volgende ochtendbiertje of gewoon business as usual? Voor de zielenpieten in de laatste categorie… Het spijt me zeer! Want hoe overleef je de dag na carnaval? En dat dan ook nog op kantoor? Ik ga je helpen! Met deze tips merkt je baas niets van je carnavals-hangover. Zet ‘m op, jullie kunnen het!

#1. Denk aan je werk, ook als het heel (heel!) gezellig is.

Wellicht mosterd na de maaltijd, maar blijf je tijdens het feesten altijd bewust van het feit dat je morgen weer present moet zijn op kantoor. Drink gezellig mee maar stop voordat het lichtje genadeloos bij je uitgaat.

En dát is nou het mooie van carnaval, het is een overdag-feestje! Lekker om 11u de kroeg in tot een uurtje of 20u. Genoeg tijd over voor een oké nachtrust. En eh, niet vergeten je wekker te zetten hè?

#2. Is het kwaad al geschiedt? Meld je nooit, maar dan ook nooit ziek!

Ziek melden is verdachtmaking nummer 1. Tenzij je écht, écht niet anders kunt (lees: je op sterven na dood bent), meld je je in geen geval ziek op carnavalsmaandag. Je onterecht ziekmelden betekent liegen. Katerig op kantoor komen is één ding, maar liegen gaat toch echt een stap te ver. Dus no excuses, jij meldt je braaf om half 9 op kantoor.

#3. Een douche doet wonderen.

Word je wakker met een zwaar en draaierig hoofd? Sta op en neem een douche. Het liefst lekker koel. Hierdoor fris je op, word je wakker en voel je je lekkerder.

Beter nog is om de avond van te voren al even snel op te frissen. Dan ga je een stuk rustiger slapen én was je de eerste schmink van je gezicht. Gaat toch een stuk makkelijker dan the day after. Sporen uitwissen!

#4. Lekker sprayen.

Geurtjes zijn killing en dan vooral die van alcohol, knoflook en ui. Voorkomen is beter dan genezen, maar als dat dan toch moet; spray er lekker op los. Deo, parfum en  mondwater in de aanslag!

#5. Frisse look.

Het lijkt zo makkelijk om je make-up éven te laten voor wat het is, maar doe dat alsjeblieft niet. In de eerste plaats om even kritisch te controleren of alle schmink van je gezicht is, maar in de tweede plaats om je bleke gezicht te verdoezelen. Beetje bronzer, likje mascara en wat lipstick. Ready to go!

#6. Probeer wat te eten.

Eten helpt. Lukt het met het ontbijt nog even niet? Neem dan wat mee naar je werk. Zorg wel dat het erin blijft hè?

#7. Rustig uitkateren.

Uiteraard ben je de dag na carnaval niet vooruit te branden. En dan word je nog eens extra afgeleid door Appjes van vrienden die carnavalsmaandag wél vrij hebben genomen (of gekregen). Zorg dat je een langdradige taak hebt waar je rustig voor kunt gaan zitten. Zo min mogelijk samenwerken met collega’s, het is even me-myself-and-I tijd. Lekker in je uppie uitkateren.

#8. Na je werk alsnog even de kroeg in? Nope!

Je hebt de maandag een soort van overleefd, je vrienden zijn lekker doorgegaan met feesten en de carnavalsmuziek schalt door de straten op weg naar huis. Tenzij je de volgende dag vrij bent, mag je je onder geen beding laten verleiden opnieuw de kroeg in te duiken. Doe-het-niet! Denk terug aan de afgelopen dag. Dat wil je absoluut niet nog een keer toch?

Alaaf!!

Anjo

 

39,95