Ken je ze nog van heel lang geleden? Uit van die oude films en series? De power suit! Direct nadat ‘wij vrouwen’ een vaste plek wisten te veroveren op ‘onze’ kantoren popte ‘ie op. En sindsdien is de lady suit onmisbaar in een zakelijke garderobe. Sterker nog: hij heeft veel vrouwen een heel eind op weg geholpen naar succes. En toch zie ik veel dames het pak angstvallig omzeilen. Te stijf, te zakelijk, een tikkie suf of ietwat mannelijk. Jep, allemaal waar. Maar als je weet hoe je de juiste combinaties moet maken weet ik zeker dat ook jij een statement kunt maken in de lady suit. Ongeacht je budget of body type, wat mij betreft meer power (suit) to you!

The little black tux

Voor mij is de zwarte tuxedo de meest iconische power suit van allemaal. Krachtig, niet te missen en voor de kleintjes onder ons (like me): hij zorgt ervoor dat je lekker lang oogt. Draag je ‘m goed dan is succes gegarandeerd!

Wees wel voorzichtig, want de black tux is ook foutgevoelig. Zorg voor een pak van een goede kwaliteit en wees kritisch wat betreft de pasvorm. Ga óf voor boyfriend-look wijd óf voor smal getailleerd. Iets daar tussenin maakt je al gauw vormeloos en slobberig. I know, nauw getailleerd zit minder lekker, maar neem van mij aan, de power suit doet alleen z’n werk als ‘ie perfect is. Is dat het geval dan weet ik zeker dat je verkocht bent!

Draag de black tux casual met een kanten top of combineer ‘m up class met een witte blouse met een zwarte strik rond de hals (mijn persoonlijke favoriet!). Een paar goede pumps eronder (of wanneer het kan, witte sneakers) en een statement is gemaakt. Get out of your comfort zone en probeer het eens!

Colour it up!

Draag jij regelmatig een pak naar je werk en wil je wel eens wat anders? Ga dan voor een kleurtje. Want hóe gaaf is een one-colour suit in het knalrood of blauw?

Oké, ik begrijp dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar gelukkig bestaat er ook een milde variant. Probeer eens een opvallend gekleurde broek of een knalkleurige blazer. Ietsje minder heffing, maar nog steeds met het gewenste resultaat. Want wat je wilt is standing out in a crowd, not blending into it!

The sporty suit

Helemaal iets van nu: het sportieve pak. Vaak wat wijder en soms zelfs met een sportbroek-a-like-bies op de pijpen en mouwen. Maar wát gaaf en hóe comfy!?

Uit ervaring weet ik dat de mannen deze look niet altijd begrijpen. Vooral de wijde broeken leiden nogal eens voor opgetrokken herenwenkbrauwen. Maar hee, wij dames snappen ‘m! Dress it down met een paar sneakers of play up de contrast met een paar eindeloos hoge hakken. Wauw!

Skirt fixation

Het is lente dus het kan weer: rokjes! Hou je van de krachtige look van een blazer, maar wil je die benen waar je zo hard voor getraind hebt niet verstoppen? Mix-en-match dan het vrouwelijke met het mannelijke en kies voor een skirt suit.

Toch ietsje te stijf? Ga dan à la Rache Zane voor een mooie kokerrok met een wat meer casual top. Mega vrouwelijk en let maar op, je stapt vanzelf een stuk zelfverzekerder je kantoor binnen.

Fierce. Badass. Powerfull. Precies dát is het doel, toch? 😉

Liefs,

Anjo

 

39,95