Niet zo lang geleden vroeg iemand mij:

“Super leuk, zo’n nauw sluitende kokerrok, maar welk ondergoed draag ik eronder?!”

Een duidelijk gevalletje ‘lingeriestruggle’ dat ik heel erg herken! Ik draag graag jurkjes die overall lekker lossig zitten, maar op de juiste plekken toch mooi aansluiten. Lees: bij de billen! En ineens, geheel ongevraagd, zijn ze er dan; de ondergoedlijntjes. Ik haat ze! Zo erg zelfs dat ik door de jaren heen noodgedwongen behoorlijk wat ervaring heb opgedaan op het gebied invisible underwear. Met alle plezier deel ik mijn bevindingen met jullie, maar dan heb ik eerst toch wel een confession to make…

De naadloze, huidskleurige string. Shame on me!

Oké, ik ga het gewoon doen. Onder het mom van ‘alles in het belang van een goede blog’. Want als het over onzichtbaar ondergoed gaat moet ik iets bekennen. Ik zweer dus bij naadloze, huidskleurige strings…

I know, de woorden ‘naadloos’, ‘huidskleurig’ en ‘strings’ zouden op zichzelf al verboden moeten worden. Laat staan dat ze in één zin worden gebruikt! En toch doe ik het, want wat onzichtbaar ondergoed betreft is de naadloze thong de enige echte winnaar. Wat mij betreft zelfs met stip op nummer 1. Want ook al is ‘ie allesbehalve sexy en voelt ‘ie als een zemen lap, invisible it is. En dat is wat we willen toch? Dus off you go naar de H&M, want voor nog geen € 10,- is het eerste paar invisible panties van jou. Geloof me, het is het proberen waard!

Tip! Koop je broekjes één maatje groter dan normaal. Zo voorkom je lelijke ‘knellijntjes’. Slim!

Strakke kleding? Vermijd kant.

Oh zo jammer, maar kant en onzichtbaar gaan niet samen. Vooral kanten cups in combinatie met strakke, gladde tops zijn een no-go. Grote kans dat je lingerie zich door de stof heen laat zien en geloof me, dat wil je niet. Balen, want naar alle waarschijnlijkheid bestaat ook jouw lingeriecollectie voor 99% uit kanten items. Toch is het goed te weten wanneer je je mooiste lingerie wel kunt dragen en vooral wanneer niet. En soms betekent dit dat je die ene fantastische beha beter even in je kast kunt laten liggen en moet kiezen voor een glad exemplaar. Sorry heren!

Kies de juiste maat.

Ik heb er altijd stiekem om gegniffeld tot ik erachter kwam dat ook ik me er schuldig aan maakte; het dragen van de verkeerde maat ondergoed. Gelukkig ben ik niet de enige dommerik, want naar het schijnt draagt maar liefst 70% van ons de verkeerde beha! Ook wel eens last van gapende cups waardoor je een lelijk randje door je kleding heen ziet? Precies!

Plan eens een middagje vrij, stap een goede lingeriezaak binnen en laat je informeren. De dienstdoende dames helpen je graag en kijken heus niet gek op als ze jou in ondergoed zien. No worries, het is hun werk.

Rood is altijd goed!

Genoeg over saai, glad en neutraal ondergoed. Het is tijd voor rood! Rode lingerie is namelijk dé oplossing onder witte kleding. Echt waar, met een rode string of hipster onder een witte broek zie je in 9 van de 10 gevallen niets meer. Probeer het eens! Maar eh, wel kritisch blijven op de randjes hè?

Vergeet voor vertrek je spiegel niet.

Ik noem het nu pas, maar eigenlijk begint het hier allemaal mee; werp voor vertrek altijd nog even snel een kritische blik in de spiegel. En dan niet alleen om je make-up en haar te checken, maar ook om je totaaloutfit even te bekijken. Vergeet daarbij vooral de achterkant niet. Geen randjes te zien? Dan ben je ready to go!

Super handig: plak aan de binnenkant van je kledingkast een dubbele spiegel en je ziet in één oogopslag of er iemand kan meegenieten van je lingeriekeuze. Zo ja? Wissel dan gauw je setje!

Spoil yourself!

Tot slot kan ik je aanraden om eens kritisch door je lingerie te gaan. Verwassen items? Gooi ze weg. Kapotte bandjes? Niet meer aan beginnen. Niet alleen je outfit telt, maar ook dat wat eronder zit. Een mooi setje geeft je zelfvertrouwen en dat zie je terug aan de buitenkant. Vergeet jezelf dus vooral niet op z’n tijd te verwennen. Of beter nog; laat je verwennen :-).

Liefs,

Anjo

 

39,95