De zon laat zich steeds vaker zien, de temperaturen stijgen en de panty’s kunnen steeds vaker uit. Eindelijk! Wij hebben de zomer in onze bol en dat betekent; bloemenprints. Want hoe fleur je de boel beter op dan met een dress met bloemenprint? Maar durf je dat wel op kantoor? Als je je aan deze regels houdt zit je helemaal goed!

Zakelijk in een floral printed dress doe je zó!

1.      Wees kieskeurig voor wat betreft de print. De ene bloemenprint is de andere niet. Vermijd te veel bonte kleuren bij elkaar. Ga liever voor een subtiele bloemenprint met één, maximaal twee opvallende kleuren.

2.    Ga je voor een dress met volledige bloemenprint, voorkom dan dat je eruit ziet als een bloemetjesgordijn. Vermijd flodderige of te lange modelletjes.
3.      Ook een te korte dress is niet handig. Bloemenprints maken een outfit al snel wat casual. Ga je dan ook nog voor een vrij kort model dan verdwijnt de zakelijke look al snel.
4.      Vind jij een volledig gebloemde outfit te heftig? Ga dan voor een bloemen-touch up. Een gebloemde telefooncover of loafer bijvoorbeeld!
5.      Print-op-print is fantastisch, maar businesswise maak je het jezelf daarmee best moeilijk. Onthoud: maak het niet te bont. Less is more!
6.      Gaat een heftige bloemenprint je te ver? Zoek dan een print met een grove of juist een kleine bloem. Dit maakt de print wat subtieler.
7.      Om het rustig te houden, zorg dat de bloemen gedrukt zijn op een basic ondergrond. Wit, zachtroze, blauw of donkergroen bijvoorbeeld.
8.      Combineer een floral outfit met een basic schoen, het liefst in één kleur. Waarom? Zie tip #5.
9.      Wat is volgens ons een echte no go? Géén bloemenprint in je (zakelijke) garderobe. Fout! Ga er gewoon voor!

Probeer het gewoon eens 🙂

Shop de look!