Zakelijk gekleed, maar dan níet saai. Best lastig, want welke trends kunnen nu wel en welke niet naar kantoor? Wat dacht je van de leren rok? Een behoorlijk gewaagd item en dat maakt ‘t businesswise lastig. Het laatste wat je wilt is trashy voor de dag komen. Weg professionele uitstraling! Voor velen een reden om de leather(look) skirt te bewaren voor na 17u. Zonde! En ook écht niet nodig! We hebben wat stylingtips voor je op een rijtje gezet zodat jij je rok prima zakelijk kunt dragen. Ter inspiratie! 🙂

Office proof in leer doe je zó!

1.      Wees kieskeurig in de kwaliteit. Fake leather mag best, maar vermijd een plastic look. Belangrijk is de glans. Heel simpel: té shiny is nooit goed.
2.      Het leer is een accessoire op zichzelf, de eyecatcher. Zorg er dus voor dat de rest van je outfit basic blijft. Easy on the accessoires dus!
3.      Een korte leren rok? Niet doen! Kies liever een model tot op, of net over de knie. Veel vrouwelijker!
4.      Dé tip: combineer de rok met een hooggesloten top, blouse of koltrui. Je zult zien, geeft je outfit direct een zakelijke look!
5.      Draag de leather(look) rok alleen in combinatie met een top met lange mouwen of blazer. Leer in combinatie met (te veel) huid is nooit een goed idee.
6.      De kwaliteit van de rok is belangrijk, maar tevens ook de kleur. Houd het neutraal: zwart, beige, donkergroen, bordeauxrood, donkerpaars.
7.      Ook voor de rest van je outfit geldt: rustig en clean. Maak het (letterlijk) niet te bont.
8.      Deze regel geldt eigenlijk voor iedere business outfit, maar vooral in combinatie met de leren rok: ga voor kwalitatief goede schoenen. Een goedkoop (uitziend) paar oogt snel ordinair. Ga het liefst voor een mooie pump, loafer of suède laars.
9.  Zorg dat de rok niet te strak zit. Strak tekent al gauw af en dat wil je niet. Dat wil je natuurlijk nooit, maar al helemaal niet in combinatie met leer.
10.  Om je gehele look wat ‘zachter’ te maken doet de leather skirt het goed in combinatie met zachte materialen als katoen of wol. Voor wat betreft de schoenen is suède een goede match.
11.  Draag een kwalitatief goede, stevige panty van minimaal 35 denier. Zoals gezegd, voorkom (te veel) bloot. Check deze panty eens. Wat ons betreft de ideale match met leer!

Shop de look!