Vol goede moed ga je solliciteren. Je herkent het wel; brief opmaken, CV’tje bijwerken, goede outfit scoren, LinkedIn up to date. En dan ineens krijg je bericht; je bent uitgenodigd voor een gesprek! Hoera! Pak van je hart. Totdat… Je een link naar een persoonlijkheidstest krijgt toegezonden. Jak!! 

Waar is zo’n test eigenlijk goed voor?

Persoonlijkheidstesten maken aangeboren eigenschappen kenbaar. Het soort informatie dat je gewoonlijk niet in een CV opneemt en wat ook niet 1-2-3 uit een kennismakingsgesprek blijkt. Wie verschuilt er zich nu écht achter die enthousiaste knikjes en – wees eerlijk – ietwat overdreven ‘ik kan niet wachten om te beginnen’ houding? En belangrijker nog; past die persoon wel binnen de organisatie?

Geen zorgen, een persoonlijkheidstest is geen deal breaker

Testen zijn nou eenmaal eng. Je hebt het gevoel te worden gecontroleerd en je wilt hoe dan ook slagen. Maar dat is het gekke van persoonlijkheidstesten; je kunt niet slagen of zakken. Er valt geen 10 te behalen, maar ook geen 3. Een persoonlijkheidstest laat slechts zien wie je bent en of je past binnen een team of bedrijf. No worries, de uitslag bepaalt heus niet of je aangenomen wordt of niet. Daar is wel wat meer voor nodig. Maar de uitslag verschaft wel extra inzichten die belangrijk zijn voor je toekomstige werkgever. En ook voor jou!

Wat kun jíj met de uitslag van een persoonlijkheidtest?

Een test laat zien wat voor persoon je bent; introvert, volhardend, onzeker, standvastig, zorgvuldig, stabiel… Solliciteer je voor een stressvolle baan met collega’s die recht door zee zijn, dan past een introvert, timide persoon daar wellicht niet bij. Een test kan dat aantonen en beschermt je voor functies die niet bij je passen. Je hebt dus wel degelijk baat bij zo’n test. De test niet halen laat zien dat de baan gewoon niet bij je past. En geloof me, je wilt écht niet 40 uur (of meer) per week aan de slag op een plek waar jij niet lekker in je vel zit.

Tips

Nu je weet dat je niet kunt zakken voor een persoonlijkheidstest én je de waarde ervan kent, hoef je niet meer te stressen bij het maken ervan. Krijg je dus een linkje toegezonden voor? Neem de tijd, pak je rust en ga ervoor. Er zijn geen verliezers.

Een paar tips op een rijtje:

  • Doe je niet anders voor dan je bent;
  • Lees de vragen aandachtig, maar ga niet eindeloos wikken en wegen;
  • Vul de test in zoals je ‘doorgaans’ bent, voorkom dat je ‘m sociaal wenselijk invult;
  • Vul de vragen in aan de hand van ervaringen uit de praktijk, bij voorkeur recente werksituaties;
  • Laat negatieve ervaringen niet te veel doorklinken in je antwoorden;
  • Blijf rustig en onthoud; er bestaan geen foute antwoorden!

Oefening baart kunst (en geeft rust)

Blijf je het spannend vinden? Oefen dan eens wat testen. Het internet staat er vol mee, betaald en onbetaald. Probeer bijvoorbeeld deze gratis test eens. Je wordt er niet beter van, maar je krijgt wel een idee bij wat je te wachten staat.

En nu hoppa! Vol goede moed die sollicitatieprocedure in! En niet vergeten naar de uitslag te vragen hè? Die informatie helpt je immers gegarandeerd verder in je carrière. Zet ‘m op!

Liefs,

Anjo

 

39,95